Tiskové zprávy
Český kulinářský tým zabodoval na prestižní mezinárodní soutěži International Catering Cup. Pomohla mu vepřová...
Koná se jednou za dva roky a pro špičkové kuchaře to znamená dobu vymýšlení, příprav, pilování jednotlivých chodů. Což se vyplatilo. Český kulinářský tým...
KRONDORF, voda jako víno
Narazíte na ni v nejlepších restauracích, barech, vinárnách. Jemné přírodní perlení a čerstvá chuť téhle unikátní minerálky dostává do kolen, šéfkuchaře a gurmety. Proč tak skvěle...
PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v těžkých dobách,“ tvrdí...
Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v plném poroudu. Aktuální stav, novinky a plány představil novinářům...
Obnovená Kaple sv. Floriána a sv. Šebestiána
Když jsem v létě 2016 natáčel a fotil v Bzenci ilustrace pro časopis Víno&Styl, nemohl jsem pominout zříceninu kaple nad městem. Bez většího historického...
Burčák, akrobaté i královský průvod. Na Znojemské vinobraní svítilo slunce. Obrazně i doslova
Znojemské historické vinobraní, 39. ročník navázal na slavnou tradici. Oslavy sklizně a završení vinařského roku, spousta hudby, atrakcí, vína, burčáku. Znojmo se na tři dny stalo středověkým městem.
Letošní burčák? Už se na něm maká. Na Moravě v rekordním čase
První burčák je letos v rekordním čase. K dostání už o prvním srpnovém víkendu
Červený frňák opět na scéně. RED Pif nově na Andělu
Desetiletí patřil vinný bar v ulici U Dobřenských k nejlepším adresám, pokud jste si chtěli dát po skleničce vynikající naturální francouzská vína. K tomu...
S létem přišla žízeň, pivaři se opět rozpili
Zájem o pivo stoupá, česká pivovarnická scéna se na začátku léta začala pomalu stabilizovat. Spotřeba se už opět přibližuje hodnotám srovnatelným s dobou před...
Velká Británie šlape na paty Champagni
Kolébce tradičního šampaňského vína, francouzské Champagni, začíná růst silná konkurence. Alespoň to tvrdí vědci z Východoanglické univerzity. V rámci Spojeného království totiž identifikovali téměř...
Featured
Most Popular
Nejlepší restaurace 2025 oceněné Zlatými lvy. Vydejte se za gurmánskými objevy
Stovka nejlepších restaurací v knižní podobě vybraná z hodnocení proškolených inspektorů v produkci českého nakladatelství TopLife Czech přichází na trh už pojedenácté. A to...
Latest reviews
Růžový máj opět rozzáří pražské nábřeží. 25 vinařů přiveze 7 000...
Pražany i turisty už o tomto víkendu pobaví další růžová párty. Tentokrát na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží. Celkem 43 stánků s prezentací...
Rakousko lídrem v udržitelném vinohradnictví. Rekordní růst ekologických vinic
Čistá příroda, zdravé hrozny nedotčené chemií, pěstování révy s maximální pokorou k přírodě. V oblasti ekologického a udržitelného vinohradnictví je Rakousko dlouhodobě průkopnickou zemí....
Vrbnička Žlachtina, nevíte co to je?
Městečko Vrbnik, ležící na severovýchodní straně chorvatského ostrova Krk na vás dýchne klidem a podzimní atmosférou. Je teplo, lidé sedí na zahrádkách restaurací a...




























