Michelinské menu a mistrovské koktejly. Mimořádná kulinářská show v pražském Monkey Baru 

Koukat se pod ruce šéfkuchaře se dvěma michelinskými hvězdami a zážitkové menu zapít koktejly od barmana světové třídy, to je kulinářský zážitek, na který se nezapomíná. Dopřát si jej můžete již tuto středu v první městské džungli The Monkey Bar Prague.

Head Chef restaurace Delta v Aténách Thanos Feskos, mladý řecký šéfkuchař, který sbíral zkušenosti jako asistent šéfkuchaře v tříhvězdové dánské restauraci Geranium a sám si už doma se svým týmem „vyvařil“ dvě michelinské hvězdy, se ve středu 22. února představí v Praze v The Monkey Bar Prague.

Spolu s Nenadem Jovanovicem, šéfkuchařem The Monkey Baru, připravují desetichodové degustační menu, které doprovodí kreativní koktejly Nicka Sourmpatise, řeckého vítěze barmanské soutěže World Class 2019, který pochází z jednoho z nejslavnějších barů na světě, The Clumsies.

Ze světa financí k vařečce. S vařečkou do hvězdné kuchyně

Hosté tak ochutnají pokrmy Středomoří jako jsou například makrela s bezovým květem, lanýže, citronová šiška s ústřicí, mušle svatého Jakuba s mlékem z lískových oříšků a kaviárem. Komu by snad moře „nevonělo“ v nabídce jsou i středoevropské lahůdky takového kalibru, jako třeba kachna se silnou redukcí kachní šťávy.

Thanos se pyšní udržitelným vařením s maximálním využitím všech surovin a je jedním z nejvýznamnějších průkopníků moderní gastronomie. Dokonce, aby se mohl věnovat své vášni pro vaření, opustil svět financí  a prošel kuchyněmi několika oceňovaných restaurací v Evropě, Americe a Asii. Jeho cesta vyvrcholila v již zmiňované restauraci Geranium, která vedle tří hvězd zaujala i první místo na seznamu 50 nejlepších restaurací světa.

Barmanské eso se slabostí pro chutě Mexika

Mistr mixologie Nick Sourmpatis a Benedikt Houda, manažer The Monkey Baru, pečlivě napárovali čtyři koktejly tak, aby dokonale dovršili kulinářský zážitek. Nick se v barmanském světě zamiloval především do lihovin a koktejlů z agáve, proto sbíral zkušenosti v mexických barech v Aténách a při návštěvách Mexika. Dnes spolupracuje s mnoha značkami a výrobci tequily a mezcalu. Jeho kariéra ho dovedla do podniku The Clumsies, kde pracuje jako manažer a hlavní barman. Na svojí profesionální cestě získal vítězství v Havana Grand Prix Wild Card v roce 2018 a obrovskou radost mu udělalo první místo v národním kole World Class v roce 2019 v Řecku.

Jedinečné menu o deseti chodech mohou hosté ochutnat za 3 200 korun na osobu, kdo si chce dopřát i párování s koktejly, zaplat ještě o tisíc korun více. Na úterý je pro profesionály připraven i workshop, více informací na stránkách The Monkey Bar Prague.