Světlo ze severu

0

Skandinávská kuchyně je v kurzu, určuje trendy a v Hergetově Cihelně můžete být v říjnu u toho. A to v rámci speciálního večera hostujícího švédské šéfkuchaře oceněného michelinskou hvězdou – Bjørna Svenssona z restaurace Fauna v Oslu.

Hostům Cihelny uvaří už tuto středu 26. října. Bjørn připraví pětichodové menu s využitím opravdu unikátních skandinávských produktů zpracovaných v jeho vlastním, neméně unikátním stylu. Podávat se budou jako amuse bouche slávky s bramborovou omáčkou a libečkovým olejem, mušle sv. Jakuba s verbenou a špenátem, hovězí tatarák s estragonovou emulzí a sýrem Västerbotten, pečený krab královský s karamelizovaným zelím a křenem, kambala s kompotem z grilovaného pórku s křupavým kadeřávkem a omáčkou z nakládaného medvědího česneku, sobí hřbet s chipsy z topinamburu, grilovaným jablkem a tymiánovou šťávou a zmrzlina ze sušených švestek s pralinkou z lískových oříšků

Cena: 1 750 Kč (3 000 Kč s víny) Rezervace: kontakt@cihelna.com, Tel.: 296 826 103