Nové menu v Cihelně a vína Hort

0

Unikátní degustační večer v Cihelně nabídne ve středu 23. listopadu v 19:00 párování legendárních vín z vinařství Hort s osmi chody z nového menu Hergetovy Cihelny, které připravil šéfkuchař Vojtěch Václavík. Hosty čeká dokonalý chuťový soulad i zajímavý zážitek.

 

Vino Hort si od skromných začátků v roce 1999 vybudovalo významné postavení na trhu. Jejich bílá vína i vyhlášená růžová dnes najdete na vinný lístcích většiny špičkových restaurací v Praze. Vyrábí také vynikající červená vína, hrozny však nepěstuje na Moravě, ale ve francouzské oblasti Languedoc, kde jsou podle něj pro červené odrůdy mnohem lepší podmínky než na Moravě.

 

V Cihelně se nynéí představí osm různých vín od šumivého, přes bílá Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon, Pinot Gris, až po Rose Merlot a červené Syrah Granache.

Cena degustační večeře včetně vín: 1 250 Kč za osobu, rezervace na tel.: 296 826 103 nebo na kontakt@cihelna.com.

Menu:

Hort sekt cuvée Chardonnay, Pinot blanc + Chips z vepřové kůže, račí tatarák, jablka, libečková sůl

Veltlínské zelené 2015 VOC Znojmo + Zauzené parfait z kachních jater, fenyklovo-řepný gel, brusinky

Ryzlink rýnský 2015 VOC Znojmo + Lososovitý pstruh, květákový kompot, konfitovaný pórek, máslová omáčka s nakládaným koriandrem

Savignon 2015 VOC Znojmo + Okurkovo – heřmánková granita, makrela, křen

Savignon 2014 VOC Znojmo + Plněné bažantí prso, slanina, tuřín, hrušky, brandy omáčka

Syrah Granache 2013 + Líčka z divočáka, špaldové šafránové risotto, houby, gremolata

Pignot Gris 2015 + Jablečný marshmallow, karamelovo-skořicový prach

Merlot MI 2015 rosé, pozdní sběr + Slámovo-jogurtový mousse, rakytníková omáčka, perníkové crumbles