Značka Vinea spolu s vinaři připomíná tradici lokálního hroznového moštu. 

Speciální degustační sadou Vinea Kumšt Moštu odkazuje ne tradici výroby a pití hroznového moštu a podporuje tak české i slovenské vinohradníky a vinaře. Hlavním tématem jsou příběhy vinic. Výsledkem je pak prémiová degustační sada se šesti druhy Viney, z nichž každý přidaný mošt pochází z jiného vinařství a odrůdy vinné révy. Sada je od listopadu k dostání exkluzivně v limitovaném množství v síti Rohlik.cz

Tradice vinné révy u nás stále žije díky vinařským rodům, v nichž se toto řemeslo předává z generace na generaci. Kumšt Moštu je cesta za připomenutím tohoto dědictví a jeho významu. „Značka Vinea chce aktivně podpořit lokální dodavatele a producenty. Vinohradnictví a pěstování hroznů má v našich zemích obrovskou tradici, na kterou můžeme být právoplatně hrdí. Česká, moravská a slovenská vína získávají ocenění doma i v zahraničí. Podobně hrdí můžeme být i na výrobky z hroznového moštu, které přinášíme na váš stůl jako limitovanou edici Vinea Kumšt moštu už tento podzim,“ komentuje Ľubica Mieresová, manažerka značky Vinea.

Značka Vinea a šest prestižních vinařů společně ukazují, že bychom na tuzemský hroznový mošt neměli v záplavě další nabídky zapomínat. „Hroznový mošt má spoustu benefitů. Nejen, že výroba nezatěžuje přírodu, tedy pokud vznikl v rámci ekologického hospodářství, ale má také spoustu přírodních cukrů, minerálů, vitamínů a vůbec prospěšných látek,“ komentuje vinař Petr Marcinčák z Mikulova, který na netradiční kampani spolupracuje. Z jeho hroznů se vyráběla jedna z příchutí Vinea Kumšt Moštu – Ryzlink Rýnský s levandulí.