Kampa Park netradičně. Prvotřídní kulinářké zážitky bez davů turistů a zajímavou námořnickou tečkou

Tradičně přeplněný Karlův most i ostrov Kampa se minimálně na začátku léta vracejí zpátky Pražanům. A znovu ožívá jejich příjemně nostalgická a romantická atmosféra. Nezapomenutelné zážitky nabízí také oblíbená restaurace Kampa Park, jejíž terasa s výhledem na Karlův most patří k nejlepším kulinárním adresám v metropoli.

Po třiceti letech je to poprvé, kdy se vyhlášená gurmánská restaurace nepotýká s davy turistů, atmosféra je tu nevídaně klidná, takže ideální příležitost, jak si mohou Pražané i na důvěrně známých místech užít nečekaná dobrodružství a vychutnat chvíle pohody.

Netrapte se rezervací

„Naše terasa bývá od jara do podzimu poměrně přeplněná a na nejlepší místa je třeba rezervace. Teď máme pár týdnů a možná i měsíců jedinečnou šanci, užít si romantickou atmosféru i prvotřídní kuchyni v klidu a pohodě. Myslím, že na to jednou budeme rádi vzpomínat, že jsme měli šanci večeřet v Kampa Parku a přitom poslouchat tiché šumění řeky,“ popisuje unikátní čas bez turistů majitel podniku Nils Jebens.

A připomíná ještě důležitý bezpečnostní faktor. V Kampa Parku jsou hosté jsou usazeni na otevřené terase u řeky či na přirozeně větraném benátském balkonu, takže nehrozí žádná kumulace vzduchu, který by mohl být potenciálně nebezpečný. Hosté si tak mohou naplno a v dokonalém komfortu vychutnat a užít skvělou kuchyni Marka Raditsche.

Krevetky, víno, či pětichodovka

Hvězdný šéfkuchař připravil na znovuotevření restaurace nové menu, které potěší řadou skvostných specialit. V polední nabídce září pomalu pečená vepřová líčka či křepelka glazovaná na medu. A nikdo nesmí vynechat ani vanilkové crème brûlée, které je spolu s malinovým sorbetem a svěží chutí maracuji opravdu nepřekonatelné. Z večerního menu překvapí mořský vlk s rafinovanou XO máslovou omáčkou – její bohatá chuť v kombinaci s jemným masem ryby vyvolává doslova explozi chutí.

A jaký bude největší hit léta podle samotného šéfkuchaře Marka Raditsche? „Sázím na Timbálek z tygřích krevet, kde se pojí jemná a šťavnatá chuť korýšů s lahodností akátového medu, lehkou kyselinkou octu xeres a citrusovou chutí Timutského pepře. Osvěžující pokrm do teplých dní, který je se sklenkou dobrého vína ideálním začátkem večeře,“ doporučuje jednu ze svých specialit.

A závěrem ještě jedna jistě velmi potěšující informace. Nové menu bylo vytvořeno s ohledem na kupní sílu Pražanů, ceny pokrmů jsou tedy zhruba o dvacet procent nižší, než bývalo v Kampa Parku zvykem. Velkým hitem bude také pětichodová večeře za 1350 korun, připravená v duchu filozofie špičkové jídlo za rozumné ceny. Navíc parkování je pro hosty podniku zdarma. A poslední tip pro romantiky: před večeří či po večeři je možné domluvit si projížďku lodí s aperitivem nebo digestivem.