LA LOCA: ŠÉRUJTE JÍDLO

Restaurace La Loca na pražském Novém městě vystartovala po rozsáhlé rekonstrukci s novým gastronomickým konceptem. Sází na to, že společně sdílené jídlo chutná nejlépe.

 Jak posunout gastronomický zážitek na ještě vyšší úroveň? Můžete sdílet fotky, vyprávět, doporučit, ale ještě lepší, je užít si to přímo u stolu. A společně šérovat pokrmy, což může být nejen námět k diskusi, ale i zdroj zábavy a skvělé atmosféry.

Že by se jídlo mělo sdílet tvrdí i šéfkuchař restaurace Radim Gerlich. Mimochodem podnik je součástí  designového hotelu Mosaic House, který je sám o sobě založený na kombinaci luxusního zázemí, kreativity a neformálnosti. I jídelní koncept tak zapadá do celkové filosofie – šéfkuchař nabízí hostům i zmenšené verze pokrmů, čímž způsob stolování posouvá tak trochu směrem k oblíbeným španělským tapas. Lidé si mohou objednat mnohem víc chodů, testovat je a ještě si o jídle povídat.

A co tu najdete? Například krevety s koriandrem, skvělé šafránové risotto s pistáciemi a kořením, křehká chapadla olihní, šťavnaté steaky, burgery, pikantí saláty, nápadité omáčky, pyré, dipy… kombinaciStředního východu a Středozemí, ale i lokální suroviny. Zní to dobře, ne?

-rad-  foto: restaurace La Loca