Prosecco pro modelku: exkluzivita, elegance, půvab. Andrea Verešová představila své růžové bublinky

premiera Prosecco Rose by Andrea Verešová
Prosecco Rose by Andrea Verešová

Růžové prosecco je stále nový fenomén, oficiálně bylo uvedeno na trh teprve před třemi lety. A od té doby jeho hvězda prudce stoupá. Na našem trhu si k sobě přibralo i další hvězdu. Modelka Andrea Verešová představila svou vlastní značku. Vznikla ve spolupráci s dovozcem a výrobcem alkoholu Premier Wines & Spirits a Verešová osobně dohlížela na to, aby novinka měla ty správné parametry: lehkost, svěžest hravost, eleganci. A nemyslete si, není jen pro holky.

Ještě donedávna bývalo prosecco v souladu se zákonem jen bílé. Z oblasti Veneto a Friuli a pouze z odrůdy Glera. Jenomže růžová je růžová. Nejenom, že je krásná ve skle, ale rosé v sobě nese i další vůně a chutě, šťavnatost červeného ovoce. A tak si italští vinaři vymohli změnu a od té doby je stále více výrobců, kteří jej nabízejí ve svém portfoliu. Není divu, povolený podíl modré odrůdy Pinotu Noir vnesl do půvabu prosecca další rozměr.

Jelikož obliba prosecca neustále roste a já sama mám toto víno velmi ráda, rozhodla jsem se uvést na náš trh nový produkt v podobě růžového prosecca. Věřím, že tato novinka potěší každého milovníka lehkých bublinek, a byla bych moc ráda, kdyby lidem zachutnalo stejně jako mně, a stalo se tak oblíbenou součástí společenského života, ale i příjemným osvěžením nebo zpestřením běžného večera,“ prohlásila v v souvislosti s premiérou tohoto prosecca, které je z 85 % tvořen odrůdou Glera a 15 % Pinotem Noir a vzniklo metodou charmat tedy druhotného kvašení v tanku, modelka Andrea Verešová.

Růžové bublinky nedělají rozdíly. Milují je ženy i muži

Ale nejsou to jen ženy, které potěší svůj zrak pohledem na intenzivní perlení světle růžového nápoje, hravé růžové prosecco má své kouzlo pro každého. V ústech příjemně přetrvává a jen umocňuje typickou svěžest bublinek, které nepřestávají bavit svět. Samozřejmě, je třeba s nimi i správně nakládat, takže ideálně je podávat vychlazené na teplotu mezi čtyřmi až šesti stupni Celsia. Pak nejlépe projeví, co v nich je a krásně zafungují jako aperitiv, welcome drink, romantická sklenka při západu slunce. Ale i s pokrmy si růžové prosecco vede dobře, zejména s rybami nebo lehčími, hlavně ovocnými dezerty.

“Díky harmonii vůně a chuti a rovnováze mezi sladkostí a kyselostí, neboť osvěžující kyselinka tvoří souhru s lehkým zbytkovým cukrem, je toto prosecco ideálním společníkem pro každou příležitost. Tři měsíce dlouhé zrání zajišťuje jemnější a komplexnější produkt s drobným, ale výraznějším perlením. Zejména znalci budou moci ocenit jeho kvality,“ říká Tomáš Brůha, sommelier společnosti Premier Wines & Spirits. Zda má pravdu už můžete posoudit sami. Prosecco Rosé by Andrea je v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu bez koruny za čtyři stovky.