Čas na krevety, kraby i humra. Zima v Hergetově Cihelně má vůni moře

Na mořských korýších Češi ujíždějí stále víc a teď je ten ideální čas nechat se hýčkat lahodnými sousty s chutí oceánu. V zimních dnech totiž připomínka dovolené v teplých krajích přijde vhod dvojnásob.

Lahodné maso tygřích krevet připravených v parádních chuťových variacích je nyní hlavním lákadlem aktuálního menu v Hergetově Cihelně. Vedle nich v několika atraktivních úpravách si hosté mohou pochutnat také na humrech, patřících mezi největší gurmánské delikatesy. A v nabídce korýšů nechybí ani jemné krabí maso.

Krevety s risottem z červeného kari a s houbami jsou příjemně pikantní

S máslem, česnekem i po asijsku

Tygří krevety kuchaři připravují hned ve čtyřech verzích. Klasikou jsou krevety pečené s česnekem a chilli, potěší také kombinace krevet s lehce pikantním aioli z manga a chilli a s kešu ořechy. Další specialitou s asijským nádechem jsou krevety s risottem z červeného kari, shiitake houbami a koriandrem. Italskou inspiraci najdete naopak v kombinaci krevet, pasty a restované zeleniny.

Vedle tygřích krevet zpestří zimní menu Hergetovy cihelny také menší, ale gurmány vyhledávané grónské krevety, připravené se zeleným jablkem a wasabi majonézou či sendvič s krabím masem, estragonovým aioli, čedarem a chilli omáčkou. A nechybí ani kanadský humr zapečený s bylinkovo-česnekovým máslem a servírovaný s citrónovou majonézou a bagetou.

Pro všechny speciality připravené z korýšů je stejná cena 365 korun, výjimku představuje pouze humr, kde polovina pečeného „klepetáče“ vychází na 1195 korun. Toto atraktivní menu je v nabídce restaurace až do konce února.