GARDEN FOOD FESTIVAL V PRAZE KLEPE NA DVEŘE

Tradiční putovní gastronomický festival jídla a pití Garden Food Festival letos poprvé zavítá i do Prahy. Už zanedlouho oživí jedinečný prostor karlínské Invalidovny řada atraktivních ochutnávek i zajímavých gastronomických objevů.

Zajímavé gastro koncepty z celé republiky i ze zahraničí, neotřelé prezentace známých i méně známých restaurací, setkání s porotci a soutěžícími pořadu MasterChef Česko a také nové tváře špičkových kuchařů, to vše nabízí v pořadí už pátá „šňůra“ populárního Garden Food Festivalu, který letos otevře poprvé svá brány právě v pražské Invalidovně. Praha, kde festival odstartuje už 4. dubna a potrvá do soboty 6. dubna, je prvním z pěti měst, která si budou letos užívat všech jeho chutí, vůní a atraktivních nabídek.Na konci dubna festival navštíví Ostravu. O měsíc později, 25. a 26. května se představí v Městském parku v Rožnově pod Radhoštěm, 31. srpna a 1. září poprvé v Uherském Hradišti a na konci září pak v Olomouci.

Televizní šéfové, skvělé jídlo i muzika

Festival do měst pravidelně přiváží nejlepší kuchaře, kteří vaří na pódiu a rádi se s návštěvníky podělí o své zkušenosti. V pražské premiéře se objeví michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, Jan Punčochář, který je trojnásobným vítězem soutěže Zlatý kuchař v ČR a talentovaný šéfkuchař Přemek Forejt. Ten je nejmladším porotcem televizní soutěže MasterChef Česko. Novinkou letošní série Garden Food Festivalu je také spojení jídla s uměním. „Program na pódiu bude každý den prodloužen až do večera. Gastronomii na scéně vystřídá muzika, která navodí správnou atmosféru ke kulinářským zážitkům,“ řekl ředitel festivalu Dušan Neumann. Lidé uslyší blues, jazz, latinu a podobné pohodové žánry.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo domluvit s Národním památkovým ústavem a můžeme tento jedinečný prostor oživit naší akcí. Genius loci tohoto místa a špičková gastronomie návštěvníkům jistě nabídne neopakovatelný zážitek, “ tvrdí Neumann.

Lanýže, brouci i raw food

Na své si přijdou milovníci vybraných delikates, ale také příznivci tradiční české kuchyně. Účastníci se mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i ze zahraničí. Na výběr budouhmyzí pokrmy, hlemýždi, pečení pštrosi, vyzrálé hovězí, ústřice, foie gras, čokolády, pralinky, lanýže, vegetariánské a raw speciality a další dobroty. Nabídku doplní kvalitní hudební produkce a poutavý program pro děti.„Praha 8 je potěšena, že se tato významná akce s celopražským dosahem uskuteční právě v karlínské Invalidovně. Bude jednou z vrcholů letošní kulturní a společenské sezóny u nás,“řekl Michal Švarc, radní Městské části Prahy 8.