Otevřené sezení venku i nové menu v Babiččině zahradě

Pestrou kolekci svěžích novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Novému menu vládnou sezónní speciality z lahodného chřestu a smržů.

Křupavý chřest v nejrůznějších podobách už patří neodmyslitelně k jaru. Na novém menu Babiččiny zahrady doprovodí marinovaný chřest lahodný telecí jazyk, bílý chřest poslouží jako příloha k pečené rybě a smažený chřest společně s omáčkou z choriza a rajčatovým kuskusem bude doprovázet pečený telecí hřbet. Vegetariáni zase ocení salát z mladého špenátu, chřestu a kozího sýru či jemné chřestové risotto.

Druhou hvězdou menu budou smrže, oblíbená surovina s nálepkou nejchutnější houby světa. Jednou z největších delikates menu bude kombinace bílého chřestu se smrži a slavným švýcarským sýrem Belper Knolle. Smrže také chuťově zvýrazní nové jarní omáčky, třeba smetanovou omáčku servírovanou s pečeným kuřetem či omáčku podávanou k medailonkům z hovězí svíčkové.

Na menu samozřejmě nemohou chybět ani oblíbené stálice Babiččiny zahrady, jako je tatarák mletý přímo u stolu, přes noc pečená kachna či vyhlášená svíčková s karlovarským knedlíkem. Z dezertů stojí za ochutnání legendární taštičky z bramborového těsta plněné pyré z čerstvých švestek či pěna z bílé čokolády s marinovanou rebarborou a vanilkovou zmrzlinou.

Nové jarní menu bude na lístku restaurace do konce června a už od počátku května Babička otevírá svou zahradu. Posezení pod dřevěnou pergolou a pohled na rozkvetlou zahradu, která voní bylinkami posouvá zdejší gastronomický zážitek ještě o kousek výš.