SALON VÍN oslavil čtvrt století. Slavnostní předání cen provázela krátká rekapitulace...
Jubilejní 25. Salon vín otevřel svou novou degustační expozici nejúspěšnější zlaté stovky, která vzešla z v loňského čtyřkolového hodnocení již 1. února. Včera vyvrcholila...
Český kulinářský tým zabodoval na prestižní mezinárodní soutěži International Catering Cup....
Koná se jednou za dva roky a pro špičkové kuchaře to znamená dobu vymýšlení, příprav, pilování jednotlivých chodů. Což se vyplatilo. Český kulinářský tým...
Jubilejní 20. ročník Mistrovství v řezu révy vinné proběhne ve Velkých...
Areál společnosti BS vinařské potřeby ve Velkých Bílovicích přivátá 21. února jubilejní 20. ročník Mistrovství České republiky v řezu révy vinné – Memoriál Jana...
Restaurace Mlýnec a V Zátiší baví vytříbenými chutěmi. Festival běží do...
Dva šéfkuchaři, dvě restaurace, tři lahodné chody. A párování vína k tomu. Ještě pár týdnů si mohou labužníci vychutnávat atraktivní pokrmy oblíbeného Zimního festivalu...
Letenské prase a masopustní veselice. Oslava tradic a zabijačkové lahůdky v...
Masopust je tady. Přijďte si užít jeho jedinečnou atmosféru s tradicemi a zvyky, jak jej prožívali naši předkové. Poslední lednová sobota patří na pražské...
Připijte si s tritikále. Seven vodka z Litvy přináší nově na...
To nejlepší z pšenice a žita v jednom. Aneb tritikále či také žitovec. Takovou surovinu využívá nová značka vodky, která vstupuje na český trh....
Rakousko lídrem v udržitelném vinohradnictví. Rekordní růst ekologických vinic
Čistá příroda, zdravé hrozny nedotčené chemií, pěstování révy s maximální pokorou k přírodě. V oblasti ekologického a udržitelného vinohradnictví je Rakousko dlouhodobě průkopnickou zemí....
SALON VÍN 2025 v číslech. Opět padají rekordy
Šampiona pro jubilejní ročník Salon vín 2025 už známe. Vítězný vlašák 2022 z Vinařství Volařík si už prožil svou chvíli slávy po ukončení závěrečného...
Nasedněte do „odrůdy“ a pokračujte po „trati“. Aneb krajinou vína s...
Celkem třináct vlakových souprav pojmenovaných podle míst, na nichž se rodí ta nejlepší vína z Moravy, vyjelo na sklonku minulého roku na jihomoravské železnice....
Nejlepší restaurace 2025 oceněné Zlatými lvy. Vydejte se za gurmánskými objevy
Stovka nejlepších restaurací v knižní podobě vybraná z hodnocení proškolených inspektorů v produkci českého nakladatelství TopLife Czech přichází na trh už pojedenácté. A to...
MAĎARSKO ROZSVÍTILY NOVÉ HVĚZDY. Rekordní michelinský úspěch
Maďarská gastroscéna slaví. A v hledáčku labužníků její atraktivita stoupá jako raketa. Nově jí třetí ročník Michelin Maďarsko 2024 přidal další hvězdy: jednu klasickou...
Premiéra ProWein Business Talks. Online diskuse na téma digitalizace ve víně...
ProWein spustil novinku, zahájení série diskusních panelů ProWein Business Talks bylo velmi úspěšné. Více než dvě stovky účastníků napříč vinařským světem dychtivě sledovalo online...
PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v...
Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v plném poroudu. Aktuální stav, novinky a plány představil novinářům...
Cesta časem a prostorem s THE MACALLAN. Kolekce TIME: SPACE oslavuje...
The Macallan TIME: SPACE, dvě jedinečné whisky oslavují minulost, přítomnost i budoucnost slavné značky, která nyní vstupuje do třetího století. 200 let jejího trvání...
Tekutý kalendář nejen pro advent. Zatraceně dobrý, poučný i krásný dárek...
Je jich dvanáct, pocházejí z kolébky vína, Gruzie, a rozsvítí vám i všední den, natož ten sváteční. Překvapte blízké originálním, zajímavým, hlavně ovšem moc...
OIV přichází s první bilancí vinařského roku 2024. Vinaři čelí stále...
Víno je nejen požitkem ve skleničce, ale i zrcadlem přírodních podmínek, vrtkavosti ročníku a úsilí vinařů. Světová sklizeň 2024 opět ukazuje, jak je je...
Organizace pro révu a víno OIV oslavila 100 let. Do další...
Mezinárodní organizace pro révu a víno OIV oslavila stoleté výročí od svého založení v roce 1924. To už si žádá důkladné ohlédnutí za prací,...
NA SVAŘÁK. Jak si ho užít? Kde hledat nové chutě a...
Svařené víno má sezónu. Připravte si je v nových variantách.
CRINKLES ANEB KOLÁČKY VE SNĚHU. „Vrásčité“ a božské
Do jejich názvu se vepsala typická rozpraskaná krustička, která bývá poprášená moučkovým cukrem. Mohou být s kaštany, skořicí, čokoládou, zázvorem... Jedno ale mají všechny...