PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v těžkých dobách,“ tvrdí...

Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v plném poroudu. Aktuální stav, novinky a plány představil novinářům...

Cesta časem a prostorem s THE MACALLAN. Kolekce TIME: SPACE oslavuje 200 let od...

The Macallan TIME: SPACE, dvě jedinečné whisky oslavují minulost, přítomnost i budoucnost slavné značky, která nyní vstupuje do třetího století. 200 let jejího trvání...

Tekutý kalendář nejen pro advent. Zatraceně dobrý, poučný i krásný dárek pod stromeček

Je jich dvanáct, pocházejí z kolébky vína, Gruzie, a rozsvítí vám i všední den, natož ten sváteční. Překvapte blízké originálním, zajímavým, hlavně ovšem moc...

OIV přichází s první bilancí vinařského roku 2024. Vinaři čelí stále větší nejistotě

Víno je nejen požitkem ve skleničce, ale i zrcadlem přírodních podmínek, vrtkavosti ročníku a úsilí vinařů. Světová sklizeň 2024 opět ukazuje, jak je je...

Organizace pro révu a víno OIV oslavila 100 let. Do další stovky vstupuje s...

Mezinárodní organizace pro révu a víno OIV oslavila stoleté výročí od svého založení v roce 1924. To už si žádá důkladné ohlédnutí za prací,...

NA SVAŘÁK. Jak si ho užít? Kde hledat nové chutě a jak ho „vytunit“

Svařené víno má sezónu. Připravte si je v nových variantách.

CRINKLES ANEB KOLÁČKY VE SNĚHU. „Vrásčité“ a božské

Do jejich názvu se vepsala typická rozpraskaná krustička, která bývá poprášená moučkovým cukrem. Mohou být s kaštany, skořicí, čokoládou, zázvorem... Jedno ale mají všechny...

FILM, VÍNO, MÓDA I GASTRONOMIE SNŮ. L’arte di vivere, to Italové umí. Tak...

Krásné šaty, dobré jídlo, opojné víno. Snad žádný národ nemá ve své kinematografii tolik ikonických scén, pokud jde o rozkošnické hodování a o požitky...

NĚMECKEM za vínem. Chladné dny patří červenému

Německo máme "u nosu" a na cesty za vínem je vlastně ideální čas. Vinaři už mají hrozny dávno pod střechou, ve sklepích už to...