Nejlepší restaurace 2025 oceněné Zlatými lvy. Vydejte se za gurmánskými objevy

Stovka nejlepších restaurací v knižní podobě vybraná z hodnocení proškolených inspektorů v produkci českého nakladatelství TopLife Czech přichází na trh už pojedenácté. A to...
restaurace michelin Maďarsko

MAĎARSKO ROZSVÍTILY NOVÉ HVĚZDY. Rekordní michelinský úspěch

Maďarská gastroscéna slaví. A v hledáčku labužníků její atraktivita stoupá jako raketa. Nově jí třetí ročník Michelin Maďarsko 2024 přidal další hvězdy: jednu klasickou...

Premiéra ProWein Business Talks. Online diskuse na téma digitalizace ve víně vzbudila obrovský zájem

ProWein spustil novinku, zahájení série diskusních panelů ProWein Business Talks bylo velmi úspěšné. Více než dvě stovky účastníků napříč vinařským světem dychtivě sledovalo online...

PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v těžkých dobách,“ tvrdí...

Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v plném poroudu. Aktuální stav, novinky a plány představil novinářům...

Cesta časem a prostorem s THE MACALLAN. Kolekce TIME: SPACE oslavuje 200 let od...

The Macallan TIME: SPACE, dvě jedinečné whisky oslavují minulost, přítomnost i budoucnost slavné značky, která nyní vstupuje do třetího století. 200 let jejího trvání...

Tekutý kalendář nejen pro advent. Zatraceně dobrý, poučný i krásný dárek pod stromeček

Je jich dvanáct, pocházejí z kolébky vína, Gruzie, a rozsvítí vám i všední den, natož ten sváteční. Překvapte blízké originálním, zajímavým, hlavně ovšem moc...

OIV přichází s první bilancí vinařského roku 2024. Vinaři čelí stále větší nejistotě

Víno je nejen požitkem ve skleničce, ale i zrcadlem přírodních podmínek, vrtkavosti ročníku a úsilí vinařů. Světová sklizeň 2024 opět ukazuje, jak je je...

Organizace pro révu a víno OIV oslavila 100 let. Do další stovky vstupuje s...

Mezinárodní organizace pro révu a víno OIV oslavila stoleté výročí od svého založení v roce 1924. To už si žádá důkladné ohlédnutí za prací,...

NA SVAŘÁK. Jak si ho užít? Kde hledat nové chutě a jak ho „vytunit“

Svařené víno má sezónu. Připravte si je v nových variantách.