Jsme mistři! Na medaile za naše vína jsme si už zvykli,...

Na letošním Mistrovství Evropy ve fotbale vinařů VINO EURO 2022 startovali vinaři z České republiky teprve podruhé, přesto se jim podařilo nečekaně zabodovat. Ve...

Galadegustace Prague Wine Trophy opět v pražské Jaltě. Medailová vína, nejlepší...

Nucená pauza odsunula tradiční galadegustaci soutěže PWT, jejímž je časopis Víno&Styl stálým partnerem, o více než dva roky. Nyní se prestižní přehlídka vinných skvostů...

V Lot of Wine červen patří rosé. Ochutnejte Domaine de Bonaguil

(aktualizováno) Jen kousek od pražského Staroměstského náměstí, v uličce s názvem Týn. Právě zde najdete příjemný wine bar lákající k posezení v designovém interiéru....

Doping pro Wimbledon i příslib léta. Britský dezert Eton mess zapijte...

Kyž zavoní jahody, blíží se prázdniny. Mají tvar srdce, jsou symbolem lásky, požitku i rozkoše, královské ovoce. S čepicí šlehačky, co chtít víc? Vlastně...

Rum Heffron znovu oblékl uniformu

Značka Heffron z Palírny U Zeleného stromu navazuje na úspěšné limitované edice sběratelských etiket. V rámci nové edice se objeví Gabčík, Kubiš a další...

Soutěž Bacchus Madrid 2022 přála českým vínům. Ze Španělska vinaři přivezli...

Nejslavnější mezinárodní vinařská soutěž na půdě Španělska letos slavila 20. jubileum a opět na ní triumfovala řada vín z Moravy. Z hodnocení 1747 vzorků...

Nová vína z nejstaršího saského vinařství. Zámek Proschwitz láká k návštěvě...

Cestování už se opět rozběhlo a tenhle vinný tip máme jen kousek za hranicemi v sousedním Německu. Uprostřed překrásné saské krajiny nedaleko Míšně, v...

Exkluzivní brandy z české palírny: Opus Magnum zrál sedm let

Sto číslovaných lahví. Sítotisk na lahvi s příměsí pravého zlata. Sedm let zrání. To je unikátní destilát Opus Magnum: jedinečná brandy, kterou v luxusní...

Holky, jdeme na jedno? Ženy chodí na pivo častěji, ukázal průzkum

Zamilovat se v hospodě? Dnes nic neobvyklého. Průzkum Plzeňského Prazdroje ukázal, že pro ženy jsou moderní a pěkné hospody rok od roku atraktivnější, takže...

Turistické novinky Jižní Moravy. Přijeďte za vínem a gastronomií na kole...

Atraktivní vinařský region přináší nové výletní tipy navázané na nehmotné kulturní dědictví v kraji a tradiční lidové zvyky. Vyvedeny jsou umělecky i na kartách....

První máj v růžovém

Oslavte oslavy lásky růžovým přípitkem v rámci již tradičního svátku růžových vín na Svatováclavské vinici na Pražském hradě. K ochutnání bude více než 100...

Jarní jehněčí. Vychutnejte si je s vínem, křehkou zeleninou i s...

Kebab, musaka, kleftiko, lechazo asado..., speciality z jehněčího masa jsou úžasné po celém světě a jehněčímu přicházíme na chuť stále víc i u nás...

Velikonoční svátky s víny na míru. Jak si je vybrat?

Velikonoční oslavy jsou opět před námi a s nimi přicházejí na stůl typické slavnostní pokrmy, k nim pak odpovídající vína. Co všechno ovlivňuje výběr?...

Velikonoce zdravě, tipy pro slavnostní tabuli. A jde to i...

Oslavit jaro, posílit zdravými a kvalitními surovinami tělo i mysl, pomoci jarní regeneraci i očistě. To si žádá volit chytře suroviny. Vsaďte proto na...

Světovým šampionem v polosuchých rosé je Rulandské modré ze Znovínu Znojmo

Více než 1000 rosé z celého světa se utkalo minulý týden ve Valladolidu o medaile v prestižní soutěži růžových vín Concours Mondial de Bruxelles Rosé Wine...

Tradiční jarní veletrhy BIOFACH a VIVANESS 2022 přivítají léto

Veletrhy Biofach a Vivaness spojují pravidelně v předjaří své síly, aby v Norimberku představila nejnovější produkty a trendy v oblasti biopotravin a přírodní kosmetiky. Letos otevřou své brány až v prvních...

Lyžovačka s olympijskou vítězkou. Tygřice z Kleinarlu Annemarie Moser-Pröll nás pěkně...

Za lyžováním na širokých, bezvadně upravených tratích, horskou kuchyní a vynikajícím vínem jezdíme do rakouských Alp už na jistotu. Sjezdovky nad salcburskými středisky Wagrain...

Gurmánský týden ve Ski Amadé. Lyže, víno i nejvyšší trh

Spojování požitků na jarních sjezdovkách, to je kombinace slunce, sportu, skvělé gastronomie a vína. Požitkářské lyžařské trasy, to je ta pravá chuť rakouských hor. Vrchol...

Prdelačka. Zabijačková specialita aneb když každá krupka tvrdá…

Je tmavá, krvavá, voní majoránkou a česnekem, navíc nese libozvučný název. Prdelačka, jeden z klenotů české kuchyně. Popeleční středa je za humny, tak si ještě...

Titul šampiona v řezu révy vinné putuje do Valtic. Již podruhé...

O mistrovské tituly a zlaté nůžky ve speciální vinařské disciplíně se dnes dopoledne utkalo osmašedesát účastníků 17. ročníku Mistrovství ČR v řezu révy vinné –...