Turistické novinky Jižní Moravy. Přijeďte za vínem a gastronomií na kole i obytňákem
Atraktivní vinařský region přináší nové výletní tipy navázané na nehmotné kulturní dědictví v kraji a tradiční lidové zvyky. Vyvedeny jsou umělecky i na kartách....
První máj v růžovém
Oslavte oslavy lásky růžovým přípitkem v rámci již tradičního svátku růžových vín na Svatováclavské vinici na Pražském hradě. K ochutnání bude více než 100...
Jarní jehněčí. Vychutnejte si je s vínem, křehkou zeleninou i s camembertem
Kebab, musaka, kleftiko, lechazo asado..., speciality z jehněčího masa jsou úžasné po celém světě a jehněčímu přicházíme na chuť stále víc i u nás...
Velikonoční svátky s víny na míru. Jak si je vybrat?
Velikonoční oslavy jsou opět před námi a s nimi přicházejí na stůl typické slavnostní pokrmy, k nim pak odpovídající vína. Co všechno ovlivňuje výběr?...
Velikonoce zdravě, tipy pro slavnostní tabuli. A jde to i bio
Oslavit jaro, posílit zdravými a kvalitními surovinami tělo i mysl, pomoci jarní regeneraci i očistě. To si žádá volit chytře suroviny. Vsaďte proto na...
Světovým šampionem v polosuchých rosé je Rulandské modré ze Znovínu Znojmo
Více než 1000 rosé z celého světa se utkalo minulý týden ve Valladolidu o medaile v prestižní soutěži růžových vín Concours Mondial de Bruxelles Rosé Wine...
Tradiční jarní veletrhy BIOFACH a VIVANESS 2022 přivítají léto
Veletrhy Biofach a Vivaness spojují pravidelně v předjaří své síly, aby v Norimberku představila nejnovější produkty a trendy v oblasti biopotravin a přírodní kosmetiky. Letos otevřou své brány až v prvních...
Lyžovačka s olympijskou vítězkou. Tygřice z Kleinarlu Annemarie Moser-Pröll nás pěkně prohnala
Za lyžováním na širokých, bezvadně upravených tratích, horskou kuchyní a vynikajícím vínem jezdíme do rakouských Alp už na jistotu. Sjezdovky nad salcburskými středisky Wagrain...
Gurmánský týden ve Ski Amadé. Lyže, víno i nejvyšší trh
Spojování požitků na jarních sjezdovkách, to je kombinace slunce, sportu, skvělé gastronomie a vína. Požitkářské lyžařské trasy, to je ta pravá chuť rakouských hor.
Vrchol...
Prdelačka. Zabijačková specialita aneb když každá krupka tvrdá…
Je tmavá, krvavá, voní majoránkou a česnekem, navíc nese libozvučný název. Prdelačka, jeden z klenotů české kuchyně.
Popeleční středa je za humny, tak si ještě...

















