Tiskové zprávy
POPULAR NEWS
- All
- Aktuálně
- Archiv
- BIO
- Časopis
- Cestování
- Champagne
- Chorvatsko
- Články
- destiláty a likéry
- Francie
- Gastronomie
- Grilovani
- Highlights
- Hlavní slider
- Itálie
- Koktejly
- Lidé
- Maďarsko
- Mohlo by vas zajimat
- Nápoje
- Německo
- Novinky
- Oceněná vína
- Portugalsko
- Pozvánka
- Produkt
- Rakousko
- RECEPT
- Recepty
- Restaurace
- Rozhovor
- Sardinie
- Slovensko
- Slovinsko
- Soutěž
- Styl a image
- Téma
- Téma
- Událost
- Vánoce
- Videa
- Video
- VÍNO
- víno&styl
- Whiskey World
Více
MLADÁ VÍNA 2019 POTVRZUJÍ VÝJIMEČNÝ ROČNÍK
Na pondělí 11. listopadu připadá svátek svatého Martina a tento čas již tradičně patří ochutnávce prvních vín. Ta podle Unie enologů ČR budou rozhodně patřit...
Levý versus pravý břeh. Moravský vinařský Wimbledon vyhrála vinařství Vajbar a...
Vypadá to jako Bordeaux, ale nejsme v Bordeaux. Přesto se dá říci, že nejstarší tuzemskou soutěž vín Valtické vinné trhy ovládli zástupci pravého a...
WORD CUP 2016
Tipy na vinařské akce – 47. týden
Vánoční reklamy už třetí týden útočí.... Pokud vás to stresuje, tak jako většinu naší redakce,...
DOMÄNE WACHAU vinařstvím roku 2024. Falstaff vyhlásil vítěze
Nejrenomovanější německy píšící časopis o víně Falstaff zvolil Vinaře roku pro rok 2024. Prestižní titul...
LA LOCA: ŠÉRUJTE JÍDLO
Restaurace La Loca na pražském Novém městě vystartovala po rozsáhlé rekonstrukci s novým gastronomickým konceptem. Sází...
WRC Rally Cup
Mistři v řezu révy předvedli své umění i v dešti. Zlaté nůžky putují na Slovensko
Již tradiční Mistrovství ČR v nejdůležitější vinohradnické disciplíně, v řezu révy vinné, proběhlo poslední únorový...
PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v těžkých dobách,“ tvrdí jeho ředitel
Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v...
Víno&Styl 78
Je to doma. Nejcennější kov z olympiády a vybojovaný způsobem, jaký opravdu nikdo nečekal. Původní editorial...
CYCLING TOUR
GRILOVÁNÍ : Ohnivé a pikantní. Vsaďte na Asii
Léto nejen o něco mokřejší, ale zatím i o něco chladnější, než bychom si přáli, proto se zahřejme jinak. U grilu a s chutí...
Mistr grilu: krok za krokem. Na sporák zapomeňte
V grilu můžete udělat všechno, některé chody dokonce najednou. Ovšem je potřeba dobře vše načasovat, připravit a zvolit správnou metodu grilování.
Na fotografiích vidíte přípravu...
Jižní Tyrolsko. Perly vinařské architektury. Kde potěšit oko i patro
Nejsevernější region Itálie nabízí milovníkům vína
a gastronomie spoustu lákadel. A vedle vinných skvostů ve skleničce i ty
architektonické ve vinařské krajině. V Alto Adige můžete...
Prázdniny v Rakousku, 2 tipy pro léto jako dříve. Užijete si koupání, kola i...
K vodě i do hor bez omezení. Rakouská vláda otevírá cestu k prázdninovým pobytům plným zážitků a přesto bezpečným. Znovu je možné navštěvovat noční...
Něco malého, křupavého k vínu?
Všichni již mluví o tom, jak se proteiny z hmyzu stanou jedním z pilířů naší stravy v budoucnosti. Ale ta přichází už teď. Unikátní český start-up se...
TENNIS
Dinner in the Sky bude opět v Praze
Myšlenkou a konceptem Dinner in the Sky je nabídnout nezapomenutelné kulinářské zážitky, spolu s exkluzivní atmosférou, úchvatnými výhledy na město a kuchyní od špičkových...
Zeď nám spadla… Berlín oslavil 35 let svobody. Město s unikátní...
Osmadvacet let žil Berlín rozpolcený mezi Východem a Západem a 9. listopadu 1989 vykročil ke svobodě. Pád Berlínské zdi odstartoval cestu ke změnám celého...
NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Pohár Karla IV. přináší příležitost pro nejlepší Rýňáky a Rulandské modré
Znovuobnovená mezinárodní soutěž vín O pohár Karla IV. pokračuje již brzy 5. ročníkem. Vinaři a dovozci mají POSLEDNÍ ŠANCI přihlásit své "královské" kousky. A to v podobě vín pouze ze dvou hroznů: Ryzlinku...
DEN ORANŽÁD. Žádný hipsterský trend, ale fenomén. Vína barvy jantaru mají svátek
Oranžová vína nejsou jen trend. Jsou prostě jiná. Od jejich historie, způsobu výroby, po příležitosti a jídla, k nimž se hodí. A v říjnu slaví svátek.
Léto ve vinici. Když je bio nejen víno
(aktualizováno) Jakmile rozkvete vinice a teď nemluvíme jen o révě, je to pastva pro oči. Zvlášť pokud jde o vinohrad vedený v biorežimu, ten pak vypadá často jako zahrada. Květiny a bylinky prokypřují půdu,...
Francie v Troji. Francouzské trhy se přesouvají na Trojský zámek
Šestnáctý ročník Francouzského trhu v Praze přináší opět přehlídku vynikajících vín a francouzských specialit. Letos své produkty představí na čtyři desítky vystavovatelů a čtyři dny v duchu francouzské pohostinnosti nabídnou i francouzskou hudbu a...
Změny v Champagne Deutz. Novou sklepmistryní je Caroline Latrive
Ve výrobě prestižního šampaňského domu Deutz dochází ke generační i genderové obměně. Nástupkyní stávajícího sklepmistra Michela Davesneho je jeho současná spolupracovnice a zkušená enoložka Caroline Latrive. Ve funkci střídá svého mentora, který odchází do...
Nejlepším vínem Salonu je Ryzlink vlašský. Mikrosvín Mikulov má šampiona
Jaké je složení nového Salonu vín pro rok 2023? Každoročně koncem listopadu je rozhodnuto o vybrané stovce nejlepších vín Národní soutěže vín ČR. Včetně šampiona, který je vyhlášen vzápětí po finálním hodnocení. Zatímco slavnostní...
VINOZOOM Vinařství roku 2022 už zná své finalisty
S novinkou - Porotou juniorů, která doplňuje klasické porotce - a heslem "Nevyzkoušené je nepoznané" finišuje do finále letošní 13. ročník soutěže Vinařství roku. Právě dnes vyhlásil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich devět podniků,...
Vinná párty Weinviertelu. V Retzu opět vytryskne víno ze dvou fontán
Po velkolepých oslavách vína ve Znojmě, na Pálavě či v Mělníku je příležitost zažít další unikátní vinobraní v dolnorakouském Retzu. Již tradičně o posledním zářijovém víkendu čeká návštěvníky jen kousek od hranic atraktivní program...
Česko má svou národní sommelierku. Klára Kollárová se stala hlavní zástupkyní českých a moravských...
Nová pozice národního sommeliera vyžaduje absolutní profesionalitu, v důsledku jedinečných půdních a klimatických podmínek je práce s českými a moravskými víny velmi náročnou a specifickou disciplínou. Proto se Národní vinařské centrum rozhodlo zvolit maximálně...
Po roce znovu v oblacích. Nebeské menu nad Prahou
Pavel Býček je letos strůjcem gastronomických požitků, které již tradičně přináší do podzimní Prahy jedna z nejatraktivnějších kulinářských akcí Dinner in the Sky. Na plošině nad pražskou náplavkou, s kouzelným výhledem na dominanty města,...
Letní grilování. Kdo v téhle disciplíně vítězí? Muži nebo ženy?
Pomalé grilování, uzení, přirozená chuť co nejšťavnatějšího správně ožehnutého masa. A hlavně příprava nejlépe na dřevěném uhlí. Nic jiného nemá tu úžasnou atmosféru.
Je to rituál lahodící mužům, který milují i ženy.
Pán venkovní kuchyně krotí...
Jsme mistři! Na medaile za naše vína jsme si už zvykli, nyní se vinaři...
Na letošním Mistrovství Evropy ve fotbale vinařů VINO EURO 2022 startovali vinaři z České republiky teprve podruhé, přesto se jim podařilo nečekaně zabodovat. Ve finále zvítězil právě FC Czech Wine Team. Jak to vypadá,...
Svět pomáhá vinařům z údolí Ahr. Drtivé povodně v Německu ničily sklepy i vinice
Počasí v Evropě se letos nevyhýbá extrémům, ničí lidské životy, bourá domy, devastuje krajinu. Nejprve tornádo na Moravě, nyní povodňová katastrofa v sousedním Německu, která postihla zejména vyhlášenou oblast místních červených vín, údolí řeky...
Svatomartinské menu doma či na objednávku. Oslavy jsou letos komorní
Svatomartinská vína ročníku 2020 jsou vybrána a slibují opět vysokou kvalitu. Vzhledem k nouzovému stavu jsou sice tradiční oslavy zrušeny, přesto si však zážitek s mladým vínem ve spojení s husím či kachním menu můžeme dopřát. Příležitostí...
Velikonoce plné barev a chutí. Křehká mladá masa, medvědí česnek či kopřivy
Jsou lehká, barevná a čerstvá, velikonoční jídla, to je oslava jara a života na talíři. Letošní oslavy sice nemůžeme trávit v širším kruhu rodinném, ale byla by chyba neužít si alespoň jejich svěží chutě.
Velikonoce...
Kam na Valentýnské menu? Ve městě se srdcem ve vínku chutná dvojnásob
Atraktivní finediningová restaurace Cucina jídlo&víno na poděbradské kolonádě dělá nyní radost nejen labužníkům, ale i všem zamilovaným. Kreativní chuťové variace se tu o víkendu snoubí s romantikou.
Svatý Valentýn se jako novodobý svátek všech zamilovaných...
Chutě na cestách. Garden Food Festival míří do Ostravy
Úspěšný start v pražské Invalidovně má Garden Food Festival za sebou, nyní se stěhuje na sever Moravy. Na Slezskoostravském hradě, kde proběhne 27. a 28. dubna, by neměl chybět nikdo, kdo miluje dobré jídlo....
Letenské prase a masopustní veselice. Oslava tradic a zabijačkové lahůdky v Národním zemědělském muzeu
Masopust je tady. Přijďte si užít jeho jedinečnou atmosféru s tradicemi a zvyky, jak jej prožívali naši předkové. Poslední lednová sobota patří na pražské Letné masopustnímu veselí. Zajímá vás, jak vypadalo historické řeznické náčiní?...
Připijte si s tritikále. Seven vodka z Litvy přináší nově na trh výjimečnost a...
To nejlepší z pšenice a žita v jednom. Aneb tritikále či také žitovec. Takovou surovinu využívá nová značka vodky, která vstupuje na český trh. Pochází z Litvy, země s hlubokou tradicí ve výrobě tohoto...
Rakousko lídrem v udržitelném vinohradnictví. Rekordní růst ekologických vinic
Čistá příroda, zdravé hrozny nedotčené chemií, pěstování révy s maximální pokorou k přírodě. V oblasti ekologického a udržitelného vinohradnictví je Rakousko dlouhodobě průkopnickou zemí. Což přináší výsledky. Nyní zde certifikované vinice dosahují rekordního počtu...
Nasedněte do „odrůdy“ a pokračujte po „trati“. Aneb krajinou vína s vlaky „vínozvučných“ jmen
Celkem třináct vlakových souprav pojmenovaných podle míst, na nichž se rodí ta nejlepší vína z Moravy, vyjelo na sklonku minulého roku na jihomoravské železnice. Po soupravách se jmény odrůd révy vinné je to další...
Nejlepší restaurace 2025 oceněné Zlatými lvy. Vydejte se za gurmánskými objevy
Stovka nejlepších restaurací v knižní podobě vybraná z hodnocení proškolených inspektorů v produkci českého nakladatelství TopLife Czech přichází na trh už pojedenácté. A to s jasným cílem: nabídnout objektivní a nezávislé hodnocení kvality služeb...
MAĎARSKO ROZSVÍTILY NOVÉ HVĚZDY. Rekordní michelinský úspěch
Maďarská gastroscéna slaví. A v hledáčku labužníků její atraktivita stoupá jako raketa. Nově jí třetí ročník Michelin Maďarsko 2024 přidal další hvězdy: jednu klasickou a jednu zelenou. Takže celkem je to 12 klasických a...
Premiéra ProWein Business Talks. Online diskuse na téma digitalizace ve víně vzbudila obrovský zájem
ProWein spustil novinku, zahájení série diskusních panelů ProWein Business Talks bylo velmi úspěšné. Více než dvě stovky účastníků napříč vinařským světem dychtivě sledovalo online seminář "Digitalizace vinařského sektoru". Diskusi se třemi významnými odborníky z...
PROWEIN 2025 už „střihá metr“. „Jsme klíčem k úspěchu i v těžkých dobách,“ tvrdí...
Už méně než 100 dní zbývá do začátku 31. ROČNÍKU VELETRHU PROWEIN, přípravy jsou v plném poroudu. Aktuální stav, novinky a plány představil novinářům jeho ředitel Peter Schmitz na tiskové konferenci v adventní atmosféře...
VÁNOCE: Svátky musí bublat. Průřez šumivým světem pro slavnostní chvíle…
Vánoce s šampaňským
Tekutý kalendář nejen pro advent. Zatraceně dobrý, poučný i krásný dárek pod stromeček
Je jich dvanáct, pocházejí z kolébky vína, Gruzie, a rozsvítí vám i všední den, natož ten sváteční. Překvapte blízké originálním, zajímavým, hlavně ovšem moc chutným dárkem, který spolehlivě potěší každého milovníka vína. SADOU VÍN,...