Mr. Drink: NEGRONI

KOKTEJL MĚSÍCE/ ČERVENEC. Negroni je stálice. Během letních měsíců bývá sice občas ředěn sodou, aby nebyly účinky alkoholu tak silné. Ale možná je pak...

Francie v Troji. Francouzské trhy se přesouvají na Trojský zámek

Šestnáctý ročník Francouzského trhu v Praze přináší opět přehlídku vynikajících vín a francouzských specialit. Letos své produkty představí na čtyři desítky vystavovatelů a čtyři...

OBJEKT Z BOWMORE I OŽIVLÝ CAMBELTOWN

Pravidelný pohled do světa whisky. Whisky World 2023 přináší další novinky a příběhy značek ze světa tohoto kultovního nápoje. Balada o (zatím) nenarozené palírně Nějak se...

Grilování 2023. To nejlepší z moře

Hity letošní grilovací jsou jasné: zdravě, chutně, udržitelně. S novinkou z Fjordu Bohemia to půjde snadno. Novinka Ryba na gril totiž umožňuje grilovat okamžitě...

NEVAŘTE, POŠÍRUJTE!

KOUZLO S PLATÝSEM Je jasné, že není ryba, jako ryba. Dát si lososa či makrelu je velký rozdíl. Daleko méně přitom řešíme i samotnou úpravu. Protože...
Madrid Bacchus Competition

BACCHUS MADRID 2023: Titul pro nejlepšího enologa a 34 medailí putuje do České republiky

Prestižní španělská soutěž vín Bacchus Madrid 2023 vstoupila letos s 21. ročníkem do třetího desetiletí a přinesla další radostnou zprávu pro Českou republiku. V noblesním paláci...

Třídenní svátek vysoké gastronomie je tu. Startuje MAKRO CZECH GASTRO FEST 2023 s nejvyšší...

Velký svátek gurmetů i profíků vrchnolné gastronomie: špičkoví šéfkuchaři, přehlídka novinek, trendů, technik... První květnový víkend otevírá letos novou kapitolu českého kuchařského umění a...

Berlínské pivo, kouzlo rozmanitosti

Není to jen svrchně kvašené světlé pivo Berliner Weisse, typické pro Berlín, jak už vyplývá z názvu. Berlínská pivní kultura je mnohem barevnější. A...

ČESKO NA GRILU: Další sezóna s chutí dřeva a kouře

Typickou vůni, signalizující, že se někde griluje, dneska zavětříme už z kraje jara a provází nás až do podzimu. V opékání flákoty, ale i...

Bike & Bite: Labužnická jízda Berlínem

Podmanivá vůně currywurstu zintenzivní naše šlapání do pedálů, za chvíli už si pochutnáváme na ikonické klobásce. Chvilku posedíme, poklábosíme s místním kuchařem. Načerpáme síly...