Salon vín ČR vítězný. Hlasování o nejlepším TOP vinařském cíli znovu potvrdilo popularitu nejvyšší soutěže

Kam se nejčastěji vydávají turisté na Moravu za vínem? A která zastávka patří k nejoblíbenějším? Je to opět zámek Valtice a absolutním šampiónem soutěže a tedy držitelem titulu Top vinařský cíl se již podruhé za sebou stala degustační expozice 100 nejlepších vín z Čech a Moravy ve zdejším sklepení.

Online bedekr zajímavých míst, která návštěvníkům nabízejí nejen kvalitní vína, ale i příjené zážitky je stále obsáhlejší, a hlasování o těch nejpopulárnějších zastávkách je zajímavou prověrkou jejich atraktivity. O vítězi soutěže rozhoduje svými hlasy široká veřejnost, tedy hlavně návštěvníci a turisté na základě své osobní zkušenosti a kvality služeb. Celkem bylo letos uděleno více než 20 tisíc platných hlasů.

„Obhajoba zisku absolutního Championa jednoznačně dokazuje, že Salon vín je výkladní skříní moravského a českého vinařství a dlouhodobě si drží výsadní postavení mezi vinařskými cíli v zemi jak u široké veřejnosti, tak mezi odborníky,“ sdělil Ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra, které Salon vín ČR provozuje.

http://airoplane.net/ https://www.instagram.com/norio_airoplane/

Salon vín ČR je degustační expozice 100 nejlepších vín pro daný rok, vybraných v rámci naší nejvyšší a největší soutěže vín – Národní soutěže vín. Je umístěn v prostorách zrekonstruovaného podzemí státního zámku ve Valticích a slouží nejen k prohlížení a poučení, ale především k celoročnímu ochutnávání, které je možné absolvovat v rámci několika degustačních programů.

Součástí Salonu vín je také naučná expozice věnovaná vinařství a prodejna dárkových předmětů a someliérských potřeb. Vína je v omezeném množství možné také zakoupit přímo na místě nebo prostřednictvím e-shopu.